Skip to content

Link to accessibility

Masthead Internal - Tillit Vekst

Om oss

Alliance Healthcare Norge er en av fire godkjente fullsortiments legemiddelgrossister i Norge.

Alliance Healthcare er hovedleverandør til mer enn 1/5 av landets apotek, og i tillegg den største leverandøren av helsepleieartikler til bandasjister i det norske marked.

Etter at den nye forskriften om direkte leveranser av legemidler til sykehjem ble gjort gjeldende fra 1. april 2002, har Alliance Healthcare også, som første legemiddelgrossist, startet levering til kommunale sykehjem. 

Om Walgreens Boots Alliance

Walgreens Boots Alliance (På børs, Nasdaq: WBA) er et ledende globalt selskap innen apotekdrift og grossistvirksomhet.

I desember 2014 fusjonerte Wallgreens og Alliance Boots. Sammen har de mer enn 100 års erfaring fra utvikling og produksjon av legemidler og store anerkjente velværeserier som No7, Botanics og Soltan. På verdensbasis har selskapet tilstedeværelse i mer enn 25* land, sysselsetter over 370 000* mennesker og er den største apotekdrevede helse- og velværekjeden i USA og Europa.

  • WBA er den globalt ledende apotekkjeden med mer enn 13 100* utsalg i 11* land.
  • WBA er den største globale legemiddeldistributøren- og grossisten med mer enn 350* distribusjonssentre som leverer til mer enn 200.000** apotek, leger, helsesentre og sykehus i 19* land.
  • WBA verdens største innkjøper av reseptbelagte legemidler og mange andre helse og velvære produkter.

Selskapet inkluderer Walgreens, Duane Reade, Boots og Alliance Healthcare i sin portefølje samt kjente merkevarer innen skjønnhet og velvære som for eksempel No7 og Botanics. Mer selskapsinformasjon er tilgjengelig på www.walgreensbootsalliance.com

*Tallene er per 31. august 2015 inkludert egenkapital investeringer.
**12 måneders periode - avsluttet 31 august 2015 inkludert egenkapital investeringer.

Walgreens Boots Alliance - Global tilstedeværelse