Skip to content

Link to accessibility

Masthead Internal - Tillit Vekst

Om oss

Alliance Healthcare er Boots Norges grossist og forsyner i dag våre egne 160 Boots apotek, frittstående apotek i Apotekergruppen og kommunehelsetjenesten over hele Norge. Alliance Healthcare Norge er en av fem godkjente fullsortiments legemiddelgrossister i Norge og har distribusjon fra Langhus utenfor Oslo og fra Tromsø.

Boots og Alliance Healthcare er en del av det Internasjonale selskapet Walgreens Boots Alliance som er det ledende selskapet innen distribusjon av legemidler, helse- og sykepleieartikler i Europa og som i partnerskap med Walgreens i USA utgjør verdens største apotekkjede.  Alliance Healthcare har leveranser i over 20 land til mer enn 230 000 apotek, leger, helsesentre og sykehus fra nesten 400 grossistlagre.

Alliance Healthcare er hovedleverandør til mer enn 1/5 av landets apotek, og i tillegg den største leverandøren av helsepleieartikler til bandasjister i det norske marked.

Etter at den nye forskriften om direkte leveranser av legemidler til sykehjem ble gjort gjeldende fra 1. april 2002, har Alliance Healthcare også, som første legemiddelgrossist, startet levering til kommunale sykehjem. 

Om Walgreens Boots Alliance

Walgreens Boots Alliance (På børs, Nasdaq: WBA) er et ledende globalt selskap innen apotekdrift og grossistvirksomhet.

I desember 2014 fusjonerte Wallgreens og Alliance Boots. Sammen har de mer enn 100 års erfaring fra utvikling og produksjon av legemidler og store anerkjente velværeserier som No7, Botanics og Soltan. På verdensbasis har selskapet tilstedeværelse i mer enn 25* land, sysselsetter over 370 000* mennesker og er den største apotekdrevede helse- og velværekjeden i USA og Europa.

  • WBA er den globalt ledende apotekkjeden med mer enn 13 100* utsalg i 11* land.
  • WBA er den største globale legemiddeldistributøren- og grossisten med mer enn 350* distribusjonssentre som leverer til mer enn 200.000** apotek, leger, helsesentre og sykehus i 19* land.
  • WBA verdens største innkjøper av reseptbelagte legemidler og mange andre helse og velvære produkter.

Selskapet inkluderer Walgreens, Duane Reade, Boots og Alliance Healthcare i sin portefølje samt kjente merkevarer innen skjønnhet og velvære som for eksempel No7 og Botanics. Mer selskapsinformasjon er tilgjengelig på www.walgreensbootsalliance.com

*Tallene er per 31. august 2015 inkludert egenkapital investeringer.
**12 måneders periode - avsluttet 31 august 2015 inkludert egenkapital investeringer.

Walgreens Boots Alliance - Global tilstedeværelse